SMusic 23. juli 2023. Vijesti Zadar - Hrvatska

Čulum zadovoljan u Zadru, Paštar se nije proslavio, a Babić slavio na B turniru.

Na danas završenom šahovskom festivalu u Zadru, pobjednik na A turniru je Indijski IM Sammed Shete sa 7,5 bodova iz devet kola, ispred prvog nosioca turnira Bugarskog velamajstora Delcheva Aleksandera sa 7 osvojenih bodova.
Čak pet Indijaca je ušlo među devet prvoplasiranih. Na trećem mjestu IM Kulkarni, Bhakti iz Indije sa 7 bodova, četvrti Indijac IM Moksh Amit Doshi sa 6 bodova, koliko je osvojio i Ukrajinac FM Tobak Mikhail na petom mjestu. Na šestom mjestu FM Dixit Nikhil iz Indije, sedmi je GM Cvitan Ognjen iz Hrvatske, na osmom mjestu Holanđanin FM Grutter Tim, deveti FM Sharan Rao iz Indije, desetom mjestu četrnaestogodišnji Ukrajinac Dubnevych Maksym, jedanesti je Amerikanac CM Liu Eric i  na dvanaestom mjestu Poljak FM Czernek Tymon, svi sa osvojenih 5,5 bodova.

Sa 5 bodova FM Čulum Sanjin je završio turnir zauzevši 18. mjesto. Sa novih 16 rejting bodova Sanjin može biti zadovoljan postignutim rezultatom. Više se očekivalo od IM Paštara Slavena, koji je osvojio 4,5 bodova i završio na 25. mjestu. 

na B turniru je bio Prijedorčanin FM Babić Draško, osvajanjem prvog mjesta sa 7,5 bodova, koliko su imali drugoplasirani FM Milekić Daniel iz Srbije i trećeplasirani MK Dumančić Šimun iz Hrvatske.

Poredak B turnir

Share This Page!